Snupper FC Nordsjælland 3. Pladsen for Næsen af FCK?

FC Nordsjælland vs FCK

Den dramatiske afslutning på Superligaen 23/24 har holdt fodboldfansene på kanten af sæderne. FC Nordsjælland vs FCK. Mesterskabskampen har været en sand rutsjebanetur, hvor momentum i toppen af tabellen konstant har skiftet. Fire hold har været i spil til titlen, og FC København har længe lignet en stærk kandidat til at tage guldet. Men med et par smertelige nederlag er FCK nu ude af guldkampen og står over for en afgørende kamp mod FC Nordsjælland, der kan sikre dem en europæisk plads.

H2H De sidste 5 kampe – FC Nordsjælland vs FCK

FC København:

En Forrygende Mesterskabskamp

Mesterskabskampen i sæsonen 23/24 har været helt forrygende. Momentum i toppen har skiftet runde efter runde, og fire hold har budt sig til. FCK har af flere omgange lignet et solidt bud på en dansk mester. Dette blev især tydeligt, da de for tre spillerunder siden overtog førstepladsen med en flot 3-1 sejr ude over Brøndby. Skæbnen var endelig tilbage i egne hænder.

Nederlag og Skuffelse

Men med et smerteligt nederlag til FC Midtjylland efter to kæmpe brølere fra Grabara og Vavro samt tirsdagens kollaps ude mod AGF, er de forsvarende mestre nu endegyldigt ude af guldkampen. Enormt skuffende for Neestrup og co., som har svinget gevaldigt i Superliga-regi, selv i foråret, hvor der ellers kun har været ligakampe på programmet.

Kampen om Europa

Der skal point til mod FC Nordsjælland, hvis FCK vil spille europæisk fodbold igen til næste sæson. Rejser værterne sig ovenpå skuffelsen i Aarhus, eller bliver stemningen endnu mere trykket i Parken på søndag?

Se flere opdatering på TV2 Sport.

Skader og Fravær

David Khocholava, Theo Sander, Nicolai Boilesen, Roony Bardghji samt Andreas Cornelius er alle ude med skader. Endvidere er Diogo Goncalves også meldt ude til kampen.

FC Nordsjælland vs FCK
Foto: Ritzau / Alamy Stock Photo

FC Nordsjælland:

Offensivt Topniveau og Defensiv Robusthed

Hoff Thorups tropper kommer lige fra en hæsblæsende 3-3’er mod FC Midtjylland, som vel egentlig var et meget godt billede på holdets styrker og svagheder. FC Nordsjælland har et voldsomt højt offensivt topniveau, som blev demonstreret mandag, da de unge nordsjællændere allerede efter 36 minutter havde bragt sig foran med 3-0 mod midtjyderne efter det ene giftige angreb efter det andet.

Manglende Rutine

Omvendt mangler der noget defensiv robusthed og rutine til at køre kampe som den mod FC Midtjylland i hus. Det uafgjorte resultat mandag betyder, at nordsjællænderne ligesom FCK ikke længere kan nå guldet, men de kan nå tredjepladsen med en sejr i Parken. Dette kommer de til at gå benhårdt efter.

Skader og Karantæner

Johannes Hoff Thorup må til opgøret undvære karantæneramte Martin Frese samt Erik Marxen. Ydermere er der tvivl om Kian Hansen.

Kampens Betydning: FC Nordsjælland vs FCK

Tredjepladsen på Spil

Det bliver ikke til nogen guldkamp i Parken søndag eftermiddag, men der er stadig voldsomt meget på spil. Opgøret kommer til at afgøre, hvem som snupper tredjepladsen og hvem, som ender som sorteper på fjerdepladsen. FC Nordsjælland skal vinde for at ende som nummer tre, så de giftige gæster kommer jagtende fra start.

Forventede Startopstillinger:

FC København (3-5-2):
Grabara – Vavro, Diks, McKenna – Ankersen, Mattsson, Falk, Jelert – Elyounoussi, Oskarsson, Achouri

FC Nordsjælland (4-3-3):
Hansen – Villadsen, Hansen, Nagalo, Svensson – Tverskov, Ingvartsen, Sertdemir – Nygren, Osman, Schjelderup

Dom: FC Nordsjælland vs FCK

Forventet Målfest

De indbyrdes opgør har det med at levere stort på underholdningen. Med en vaklende FCK-defensiv overfor en brandvarm FCN-offensiv, kan der næsten kun gå målfest i den.

Nye Bookmakere
Campobet Velkomstbonus

Campobet tilbyder alle nye spillere 1.000 kr i velkomst bonus

Cashpoint Bonus – Få din velkomst bonus

Cashpoint tilbyder alle nye spillere 500 kr Freebet i velkomst bonus

Bwin Velkomstbonus

Bwin tilbyder alle nye spillere 1.000 kr Freebet i velkomst bonus

Betsson Velkomstbonus

Betsson tilbyder alle nye spillere 500 kr i velkomst bonus på sportsbetting

SpreadEX Velkomstbonus

SpreadEx tilbyder alle nye spillere 1.000 kr i velkomst bonus