Semifinale EM 2024: Optakt til Næste Kapitel i Fodboldhistorien

Semifinale EM 2024 Optakt

Semifinale EM 2024
Foto: Uefa.com

Semifinale EM 2024 står foran to spændende semifinaler, der lover intense kampe og nervepirrende øjeblikke på græsset. Tirsdag aften mødes Spanien og Frankrig i den første semifinale på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Sevilla. Spanien, efter deres imponerende sejr over Tyskland, ser ud til at være i topform med en velorganiseret tilgang og en potentiel til at dominere boldbesiddelsen. Læs vores spilforslag Spanien vs Frankrig

Onsdag aften finder den anden semifinale sted på Signal Iduna Park i Dortmund, hvor Holland og England står overfor hinanden. Holland har imponeret med deres evne til at score mål, anført af spillere som Cody Gakpo og Memphis Depay, og de vil forsøge at udnytte deres offensive styrke mod England. Gareth Southgates engelske hold har kæmpet sig frem til semifinalen med en solid defensiv og en evne til at håndtere pres, men de står overfor en modstander, som de historisk set har haft udfordringer med. Læs vores spilforslag Holland vs England

Begge kampe forventes at være tætte og kan gå begge veje, med potentiale for overraskelser og dramatiske øjeblikke. Fans verden over kan se begge semifinaler på DRTV eller TV2 Play, som vil sende begivenhederne live. EM 2024 er på sit højeste niveau, og spændingen er intakt, mens de fire nationer kæmper om æren og chancen for at nå finalen og gribe efter trofæet.

Semifinale EM 2024: Spanien vs Frankrig

Semifinale EM 2024

Spanien vs. Frankrig: Semifinale EM 2024

Kampstart: Tirsdag den 9. juli 2024 kl. 21:00
Se kampen på: DRTV eller TV2 Play

Spanien og Frankrig mødes tirsdag aften i en spændende kamp om en plads i EM-finalen.

Spanien har imponeret under slutrunden og sendte de tyske værter ud i kvartfinalen med en stærk 2-1 sejr. Med en solid præstation, hvor de kontrollerede bolden og skabte mange chancer, har Spanien vist sig som en seriøs kandidat til titlen. Dani Olmo og Mikel Merino var afgørende i deres sejr mod Tyskland, og spanierne håber på at fortsætte deres gode form.

Semifinale EM 2024
Foto: Ukendt

Spanien: Semifinale EM 2024

Træner: Luis de la Fuente

En sympatisk basker, der vandt den spanske Liga som back hos Athletic Club, har Spaniens cheftræner en vindermentalitet. Han førte spanske nationale hold til EURO-glorie på aldersgruppeniveau – U19 i 2015 og U21 i 2019 – og hans seniorhold besejrede både Italien og Kroatien, da de vandt UEFA Nations League sidste sommer. De slog de samme modstandere igen i Gruppe B. De la Fuente har skabt en fremragende atmosfære, mentalitet og spillestil siden sin ankomst til Tyskland, og hans trup elsker at spille for ham. Læs vores spilforslag her.

Nøglespiller: Rodri Midtbanespillere får ofte ikke den anerkendelse, de fortjener, men Rodri er muligvis en af verdens bedste spillere lige nu. Naturligt begavet, atletisk og konkurrencedygtig, befinder han sig i sin karrieres bedste alder og besidder den nødvendige viden. Vant til at vinde trofæer med Manchester City, er han inspirerende både med ord og handling.

Én at holde øje med: Lamine Yamal En magisk, kviksølvagtig talent, Yamal er stor underholdning, uanset om du støtter La Roja eller ej. Normalt anvendt som en inverteret kantspiller, knuste den venstrebenede teenager rekorden som den yngste spiller nogensinde ved en EURO-slutrunde, da han debuterede som kun 16 år og 338 dage gammel på kampdag 1. Han har nu spillet over 60 kampe for klub og landshold, og hans hjembyklub Barcelona ser ham som et kæmpe talent. Pedri lyste op ved EURO 2020; Yamal har utvivlsomt været en af turneringens vidundere hidtil.

Vidste du det? Spanien er det eneste landshold, der har vundet tre europæiske og verdensmesterskaber i træk: EURO 2008, VM 2010 og EURO 2012.

 • Gruppe B vindere 3-0 mod Kroatien (Berlin, 15. juni) 1-0 mod Italien (Gelsenkirchen, 20. juni) 1-0 mod Albanien (Düsseldorf, 24. juni)
 • Omslaget 16 4-1 mod Georgien (Köln, 30. juni)
 • Kvartfinale 2-1 e.e. mod Tyskland (Stuttgart, 5. juli)
 • Semifinale mod Frankrig (München, 9. juli, kl. 21:00)
Foto: Jesper Zerman / Bildbyrån

Frankrig: Semifinale EM 2024

Frankrig, på den anden side, har vist imponerende defensiv styrke under turneringen. Efter en dramatisk straffesparkssejr mod Portugal i kvartfinalen, har Didier Deschamps’ mandskab formået at nå semifinalen ved kun at score tre mål i ordinær tid på fem kampe. Deres stærke defensive præstationer har været nøglen til deres succes, men spørgsmålet er, om de kan holde stand mod Spaniens angreb. Læs vores spilforslag her.

Frankrig formåede ikke at vinde deres gruppe for første gang siden EURO 2012, efter en hårdt tilkæmpet sejr mod Østrig, efterfulgt af uafgjorte mod Holland og Polen. De forbliver dog ubesejrede, og Kylian Mbappé kom på måltavlen med et straffespark i deres sidste gruppekamp, inden de sneg sig forbi Belgien i ottendedelsfinalen. Evnen til at score på straffespark hjalp igen Les Bleus igennem i kvartfinalen, hvor de scorede på alle fem forsøg for at hævne deres nederlag i EURO 2016-finalen mod Portugal.

Træner: Didier Deschamps

En af de mest dekorerede figurer i verdensfodbold, Deschamps vil være ivrig efter at få fingrene i den ene trofæ, der har undveget ham som træner. Han var tæt på i 2016, og den hjertesorg bør skærpe ilden i denne stærke konkurrent. En cool karakter og en velovervejet kommunikator, verdensmesteren ser godt rustet ud til at føre sit hold til sejr.

Nøglespiller: Kylian Mbappé Frankrig praler med en overflod af talenter fremme, men den lunefulde parisianer er et snit over resten. Bare 25 år gammel er der ikke meget tilbage for ham at opnå i spillet, men en EURO-trofæ er bestemt et af disse mål. Destruktiv, kraftfuld, almagtig… blot nævnelsen af Mbappés navn skræmmer modstanderne. Siden han overtog anførerbindet efter Hugo Lloris’ pensionering, er den tidligere Monaco-ungdom vokset i statur og har påtaget sig ansvar med bravur.

Én at holde øje med: Bradley Barcola Med en langstrakt ramme, der skjuler en bedragerisk hurtig fod, har den 21-årige Paris-angriber haft en gennembrudssæson. Han er en direkte løber, og hans evne til at angribe begge veje destabiliserer ofte forsvarsspillerne. I det moderne spil skal spillere demonstrere spilintelligens og positionsmæssig smidighed, og Barcolas villighed til at presse og forsvare offensivt bliver værdsat af både klub- og landstrænere.

Vidste du det? Frankrigs Antoine Griezmann holder rekorden for flest på hinanden følgende optrædener i international fodboldhistorie, efter at have deltaget i 84 kampe mellem august 2017 og november 2023.

 • Gruppe D toer 1-0 mod Østrig (Düsseldorf, 17. juni) 0-0 mod Holland (Leipzig, 21. juni) 1-1 mod Polen (Dortmund, 25. juni)
 • Omslaget 16 1-0 mod Belgien (Düsseldorf, 1. juli)
 • Kvartfinale 0-0 e.e. 5-3p mod Portugal (Hamburg, 5. juli)
 • Semifinale mod Spanien (München, 9. juli, kl. 21:00)
 • EM bedste: Vindere (1984, 2000) EURO 2020: Runde 16, tabte 5-4 på straffespark til Schweiz (3-3)

Semifinale EM 2024: Holland vs England

Semifinale EM 2024
Semi finale EM 2024

Holland vs. England: Semifinale EM 2024

Kampstart: Onsdag den 10. juli 2024 kl. 21:00
Se kampen på: DRTV eller TV2 Play

På onsdag aften står Holland og England over for hinanden i den anden semifinale i EM 2024. Kampen spilles på Signal Iduna Park, hvor begge hold vil kæmpe om en plads i finalen.

Holland har leveret imponerende præstationer under turneringen, senest med en dramatisk 2-1 comeback-sejr mod Tyrkiet. Ronald Koemans mandskab har været stærke offensivt og håber på at fortsætte deres succes mod England. Med spillere som Cody Gakpo og Memphis Depay i front, har Holland formået at score mindst to mål i seks af deres seneste syv kampe på tværs af alle turneringer.

Semifinale EM 2024
Foto: AFP – Holdfotoet af det hollandske landshold før kampen mod Tyskland i marts

Holland: Semifinale EM 2024

Holland fik en blandet start, med en flot comeback-sejr mod Polen efterfulgt af en målløs uafgjort mod Frankrig, før en dramatisk 3-2 tab mod Østrig efterlod dem med en plads som en af de bedste tredjepladshold. De klarede sig let gennem ottendedelsfinalen, hvor de komfortabelt besejrede Rumænien 3-0 i en kamp, hvor de viste, hvor farlige de kan være. En hårdt tilkæmpet sejr bagud mod Tyrkiet fulgte for at bekræfte deres første EURO-semifinale siden 2004.

Læs vores spilanalyse og odds forslag her.

Træner: Ronald Koeman

Koeman havde en svær start på sin anden periode som cheftræner for Oranje, hvor han tabte tre af sine første fire kampe mod henholdsvis Frankrig, Kroatien og Italien. Han fik dog styr på tingene, og hollænderne vandt alle deres kvalifikationskampe undtagen dem mod franskmændene. Som EURO-vinder som spiller i 1988 kunne den 61-årige opnå legendarisk status i Holland, hvis han gentog bedriften som træner.

Nøglespiller: Memphis Depay Atlético de Madrid-stjernen har haft en frustrerende periode med skader i de seneste sæsoner, men når han er fit, er han den ubestridte spydspids for det hollandske angreb. Kun fire mål fra Robin van Persies rekord på 50 mål, scorer Depay i gennemsnit et mål hver anden kamp for landsholdet – og leverer også masser af assists.

Én at holde øje med: Xavi Simons Midtbanespilleren fra Leipzig havde ikke registreret en assist eller et mål i sine første 13 optrædener for Oranje, men han har virkelig fundet fodfæste siden da. Efter at have scoret mod Island i en opvarmningskamp før turneringen, har han udviklet sig positivt og leverede oplæg i kampene mod både Østrig og Rumænien. Simons’ kreativitet, vision og evne til at finde plads mellem linjerne er afgørende for, hvordan det hollandske angreb fungerer.

Vidste du det? Wim Kiefts heldige mål mod Republikken Irland under Oranjes sejr i EURO ’88 var Hollands første mål med hovedet ved en større turnering. Det var også det eneste af de otte hollandske scoringer i Vesttyskland, der ikke blev scoret eller skabt af Marco van Basten.

 • Tredjeplads i Gruppe D 2-1 mod Polen (Hamburg, 16. juni) 0-0 mod Frankrig (Leipzig, 21. juni) 2-3 mod Østrig (Berlin, 25. juni)
 • Omslaget 16 3-0 mod Rumænien (München, 2. juli)
 • Kvartfinale 2-1 mod Tyrkiet (Berlin, 6. juli)
 • Semifinale mod England (Dortmund, 10. juli, kl. 21:00)
 • EM bedste: Vindere (1988) EURO 2020: Runde 16, tabte 2-0 til Tjekkiet
Semifinale EM 2024
Foto von Glyn KIRK / AFP

England: Semifinale EM 2024

England var ikke på deres bedste i gruppe C, men de toppede stadig deres sektion og forbliver ubesejrede. Der var glimt af genialitet fra angribere som Jude Bellingham, Harry Kane og Phil Foden i alle tre kampe. Bellinghams saksespark tvang ekstra spilletid i sejren mod Slovakiet i ottendedelsfinalen, før Kane headede sejrsmålet, mens de også kom bagud mod Schweiz, men Bukayo Sakas udligning førte til sejr på straffespark, hvor de scorede på alle fem spark. De Tre Løver er én sejr fra deres anden consecutive EURO-finale. Læs vores spilanalyse og odds forslag her.

Træner: Gareth Southgate

Efter at have nået en EURO-finale samt en kvart- og semifinale i VM i sine tre store turneringer som træner, vil Southgate desperat have held med sig denne fjerde gang. Den tidligere Three Lions midterforsvarer vil søge at få det bedste ud af det store talent, han har til rådighed, i semifinalen.

Nøglespiller: Jude Bellingham Mere end nogen anden i truppen personificerer Bellingham Englands evne til at påvirke de store øjeblikke, når det gælder mest. Med to mål hidtil ved dette EURO, herunder et fantastisk saksespark i sidste minut mod Slovakiet for at redde turneringen, er han Southgates vigtigste kampvinder. Han er skabt til de største øjeblikke, og hans præstationer bliver bedre, når der er mest på spil.

Én at holde øje med: Cole Palmer Den angribende midtbanespiller var Chelseas bedste spiller i 2023/24, hvor han leverede en konstant strøm af mål og kreativitet. Hans ro og komposition på bolden har tjent ham tilnavnet ‘Cold Palmer’; intet synes virkelig at ryste ham, som det blev vist, da han scorede Englands første straffespark i sejren over Schweiz. Han kunne storme igennem semifinalen, enten på banen eller som indskifter.

Vidste du det? England har vundet deres gruppe i begge EURO-turneringer under Southgate – lige så mange gange som de toppede deres pulje i deres tidligere otte turneringsoptrædener.

 • Gruppe C vindere 1-0 mod Serbien (Gelsenkirchen, 16. juni) 1-1 mod Danmark (Frankfurt, 20. juni) 0-0 mod Slovenien (Köln, 25. juni)
 • Omslaget 16 2-1 mod Slovakiet (Gelsenkirchen, 30. juni)
 • Kvartfinale 1-1 / 5-3p mod Schweiz (Düsseldorf, 6. juli)
 • Semifinale mod Holland (Dortmund, 10. juli, kl. 21:00)
 • EM bedste: Sølvmedalje (2020) EM 2020: Sølvmedalje, tabte 3-2 på straffespark mod Italien (1-1)

Nye Bookmakere
Betano Casino Anmeldelse

Betano ankommer til Danmark i 2024: Spændende muligheder i vente

ComeOn Velkomstbonus

ComeOn tilbyder alle nye spillere 1000 kr i velkomstbonus

Nordicbet Velkomstbonus

Nordicbet tilbyder alle nye spillere 500 kr i Freebet i velkomstbonus

Betinia Velkomstbonus

Betinia tilbyder alle nye spillere 1.000 kr i velkomst bonus

Campobet Velkomstbonus

Campobet tilbyder alle nye spillere 1.000 kr i velkomst bonus